Oleme Iisaku Gümnaasiumi ÕE, Kehra Gümnaasiumi ja Kohtla-Järve Maleva Põhikooli noored, kes osalevad Noortekohtumise projektis "Liikumine talvises keskkonnas".

Siin saate ülevaate meie projekti tegemistest :)

Projekti on rahastanud Hasartmängumaksu Nõukogu, Haridus – ja Teadusministeerium, Eesti Noorsootöö Keskus ja SA Archimedes Noorteagentuur.

reede, 17. märts 2017

Käemeetodiga eneseanalüüs ja viktoriin

Käe meetodiga eneseanalüüsi tegemas

Pühapäeva õhtul kasutasime eneseanalüüsiks käemetafoori meetodit. See nägi ette käe kuju joonistamist paberile ning igale sõrmele ja peopessa analüüsitava kirjutamist. Analüüsi tehti segagruppides (igast koolist noored igas grupis). Idee selle analüüsimeetodi kasutamiseks said Iisaku noored Noortekohtumise Kvaliteedikoolituselt :)

Alustades pöidlast tuli kirjutada eneseanalüüsi käigus järgnevat:

PÖIAL - Mis oli tänases päevas hästi?
NIMETISSÕRM - Mis oli tänases päevas oluline?
KESKMINE SÕRM - Mis vajaks tänase päeva osas parandamist?
NIMETU MATS - Millised emotsioonid tänase päeva tegemiste juures kaasnesid?
VÄIKE SÕRM - Mida jäi tänase päeva osas väheks?
PEOPESA - Kuidas siin õpitu on minu jaoks kasulik ehk mida ma võtan tänasest päevast kaasa?



Nagu ikka kombeks, siis pärast rühmas töötamist pidi iga rühm tulema oma tööga ette ja rääkima ning mõtestama eneseanalüüsi ka teiste jaoks lahti :)


ANALÜÜSI IDEE ON PÄRIT NOORTEKOHTUMISE KVALITEEDIKOOLITUSELT!

Viktoriin

Kohtla-Järve noored valmistasid viimaseks projektilaagri päevaks (20.02.2017) ette viktoriini, mis põhines ise väljamõeldud lauamängu ja Kuldvillaku mängu segunemisel. Tekitati kolm võistkonda ning iga võistkond valis endale värvilise nö "nupu" (paberist kujund, mis liigutatakse seinanätsu abil rajal edasi. Kui oli vastava võistkonna kord, siis keegi võistkonnast veeretas täringut ning vastavalt täringu silmade arvule liiguti võistkonna nupuga mänguplatsil edasi ning sai vabalt valida küsimuse teema ja numbri vahel (mängulaual olid need kujutatud paremal pool). Küsimused olid välja mõeldud kõige selle kohta, mida viimaste päevade jooksul projektilaagris õpitud oldi. Kes jõudis kõige esimesena lõppu, see oli kõige võidukam. Noored tunnistasid, et mäng oli vahva ja lisaks teadmistele pidi täringu veeretamisel olema ka parasjagu õnne :)




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar